Formidlingscenter

Ved at nedgrave formidlingscentret  for Roskilde Domkirke under en del af kirkepladsen fastholdes kirkepladsens unikke åbenhed med udsigt over Roskilde Fjord. Spejlbassinerne med glasbund indgår som byinventar på pladsen og giver lys til formidlingscentrets underliggende arealer. Formidlingscentret er knyttet til selve kirken på en sådan måde, at besøgende kan lære om domkirkens enestående historie, mens den kirkelige handling finder sted. Det underjordiske formidlingscenter bliver direkte forbundet med domkirken under Frederik 5.’s kapel. Det er tanken, at formidlingscentret skal beskrive domkirkens historiske længdesnit samt rumme topmoderne faciliteter til formidling til skolebørn, studerende og besøgende fra ind- og udland.

 • Adresse:
 • Roskilde Domkirke, 4000 Roskilde
 •  
 • Bygherre:
 • Roskilde Domsogn
 •  
 • Etageareal:
 • -
 •  
 • Ingeniører:
 • -
 •  
 • År:
 • 2010