Hareskovbo

Plejehjemmet Hareskovbo ligger i smukke omgivelser med naboskab til Aldershvile Slotspark og Hareskoven. Det består af to afsnit, et af Danmarks første kollektivhuse med tilknyttet plejeafdeling opført i 1958 samt en nyere tilbygning fra 1978 af omtrent samme størrelse som det gamle. Hele bygningskomplekset er udført i beton støbt på stedet karakteriseret ved en eksponering af de konstruktive led. Begge plejehjemsafdelinger består af trefløjede anlæg i to eller tre etager bundet sammen af mellembygninger. Øverst på bygningerne er der indrettet store rekreative taghaver med udsigt til Bagsværd Sø.

 • Adresse:
 • Skovalleen 8, 2880 Bagsværd
 •  
 • Bygherre:
 • Hareskovbo, selvejende institution
 •  
 • Etageareal:
 •  
 • Ingeniører:
 • O. H. Brødsgaard, FRI
 •  
 • År:
 • 1958 - 1978