Nyt sognehus i Jelling

Holsøe Arkitekter har deltaget i den indbudte projektkonkurrence om Jellings nye sognehus. Det nye sognehus skal opføres på en grund beliggende Gormsgade 19 i det centrale Jelling over for Jelling Kirke. Det er et historisk område med Jelling Kirke og Jellingstene som omdrejningspunkt samt det nye udstillingssted ‘Kongernes Jelling’.
Vi har ønsket en balanceret indpasning i den eksisterende bebyggelse, hvor proportioner og voluminer indgår i det store fællesskab og udfylder det pludseligt opståede hul i facadeforløbet, således at der igen er et intakt bygningsmæssigt sammenhæng, der understreger og gør bevaringen af bebyggelsen i Gormsgade forståelig.

 • Adresse:
 • Gormsgade 19
 •  
 • Bygherre:
 • Menighedsrådet ved Jelling Kirke
 •  
 • Etageareal:
 • 616 m2
 •  
 • Ingeniører:
 • Balslev Rådgivende Ingeniører A/S
 •  
 • År:
 • 2013