Glyptoteksgården

Midt i et af Københavns attraktive kvarterer, tæt ved Tivoli, Rådhuspladsen og Københavns Havn, opføres netop nu en karré med boliger og hotel. Husets udtryk er indpasset i kvarterets arkitektur med smukke, murede karréejendomme fra århundredeskiftet. I en nutidig fortolkning af det murede byggeri spænder karréens facader sig omkring et indre grønt gårdrum. Rolige flader i kulbrændte gyldne teglsten får facaderne til at glide naturligt ind i boligkvarteret, og er samtidig med til at fremhæve nabogrundens monumentale byggeri, Københavns Politigård fra 1924. Et lyst zinktag og markante altanværn af hærdet glas giver de murede facader en nutidig lethed.

 • Adresse:
 • Stoltenbergsgade, København K
 •  
 • Bygherre:
 • Cab-Inn & Kuben
 •  
 • Etageareal:
 • Ca. 12.000 m2
 •  
 • Ingeniører:
 • MT Højgaard A/S
 •  
 • År:
 • 2004