Banestyrelsen

Den tidligere Nordisk Fjer-bygning fra 1901 er blevet bygget om til et moderne hovedsæde for Banestyrelsen. Huset, der oprindeligt blev tegnet af arkitekten Viktor Nybølle, har været en del af Nordhavnens identitet igennem 100 år, og med sine røde teglmure og markante, lodrette vinduesbånd står det nu som et ikon på industrialiseringen midt imellem banelegeme og havnebassin. Den bygningshistoriske værdi var årsagen til, at man besluttede at bevare huset, trods et stærkt fremskredent forfald, da havneområdet i slutningen af 1990′erne skulle gøres til et tidssvarende bolig- og erhvervsområde.

 • Adresse:
 • Pakhusvej 10, 2100 København Ø
 •  
 • Bygherre:
 • TK Development A/S og Københavns Havn
 •  
 • Etageareal:
 • 14.500 m2
 •  
 • Ingeniører:
 • NIRAS A/S
 •  
 • År:
 • 2001