Nordhavnen - København

Konkurrenceforslag.

Udviklingen af Nordhavn sker i tæt samarbejde mellem Udviklingsselskabet By & Havn I/S  og Københavns Kommune. Med udgangspunkt i bl.a. Københavns Kommunes og selskabets egne visioner for Nordhavn, udskrev Udviklingsselskabet By & Havn I/S i 2008 en international idékonkurrence om, hvordan bydelen skal udvikles. I marts 2009 blev den endelige vinder og rådgiver fundet, og i løbet af 2010 udvikler Københavns Kommune kommuneplanstillæg og lokalplan for den indre del af Nordhavn. Udviklingsselskabet By & Havn I/S’s hovedansvar er at føre udviklingen af Nordhavn ud i livet og sælge grundene til relevante investorer.

 • Adresse:
 • Nordhavnen, København
 •  
 • Bygherre:
 • By og Havn
 •  
 • Etageareal:
 • 3.800.000 m2
 •  
 • Ingeniører:
 • Erik K. Jørgensen
 •  
 • År:
 • 2008