Zinkhuset

Med udgangspunkt i hollænderen Adrian Geuzes byplan tager et nyt intenst bykvarter form i Københavns Nordhavn. Midt på kvarterets centrale plads ligger “Zinkhuset” - en markant boligkarré med 60 eksklusive ejerlejligheder.
Karréen er udformet som en skulpturel kasse, der er vippet opad mod vestlyset og udsigten til byen. Løftet giver lys og luft under huset ud imod områdets plads, der således bindes sammen - både visuelt med et frit kig under huset, tværs over pladsen - og funktionelt af en arkade med butikker. I arkaden ligger desuden indgangen til karréens private gårdrum med grønne planter og et vandbassin. Husets skrå profil tillader solen at trænge helt ind i gården.

 • Adresse:
 • Dampfærgevej, Søndre Frihavn, København
 •  
 • Bygherre:
 • Sjælsø Gruppen A/S
 •  
 • Etageareal:
 • 6.500 m2
 •  
 • Ingeniører:
 • Niras
 •  
 • År:
 • 2008